Udruga matematičara Osijek

Večer matematike u Osijeku (2014.)

Večer matematike je manifestacija koju je iniciralo Hrvatsko matematičko društvo, a održava se 4. prosinca 2014. na nekoliko mjesta u Republici Hrvatskoj. Sastoji se od skupa interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Udruga matematičara Osijek u suradnji s III. gimnazijom u Osijeku i Odjelom za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku pripremili su zanimljiv program (pdf) koji će se održati 4. prosinca 2014. s početkom u 17:30 u III. gimnaziji u Osijeku, Kamila Firingera 14.

Ovim putem pozivamo sve srednjoškolce, studente, nastavnike, one koje vole matematiku i one koji će je zavoljeti, da dođu i sudjeluju u nekoj od 19 radionica ili predavanja. Zainteresirani se trebaju prijaviti za sudjelovanje najkasnije do petka 21. studenoga 2014. putem e-maila: vecer.matematike2014@gmail.com. U e-mailu treba navesti broj i naziv radionice/predavanja na kojem žele sudjelovati. U slučaju većeg odaziva od mogućnosti prostora, prednost će imati oni sudionici koji se budu prijavili ranije, a ostali obaviješteni na vrijeme kako bi mogli izabrati neku drugu radionicu/predavanje.

Programski i organizacijski odbor Večeri matematike

Večeri matematike u Osijeku u proteklim godinama

  • Večer matematike u Osijeku 2013. godine